Doorgeven en (on)zekerheid

Ken je dat gevoel van onzekerheid? Dat je in de spiegel kijkt en denkt: “dat is niet goed en dat is niet mooi”. Ik in ieder geval wel…ineens is het er. En op een ander moment valt het allemaal wel weer mee.

Waar haal ik mijn zelfvertrouwen vandaan? Het diepere vertrouwen dat ik als mens goed ben en mezelf ben met al mijn gebreken. Maar ook dat er niemand zoals mij is met al mijn mooie kanten. Ik probeer beide te accepteren zodat ik niet in een superego beland en ook niet in een depri stemming, want beide is onnodig. Toch een beetje dynamiek hierin is wel weer fijn anders is het über-saai ;). Eerlijk jezelf in deze spiegel durven aankijken, en de juiste mensen vinden; ik ben echt dankbaar voor mijn lieve moeder en vriendinnen hierin. Als ik me onzeker voel doe ik ze een appje, en ook wanneer ik ergens blij mee ben. Mensen hebben elkaar nodig, daar ben ik van overtuigd! Feest der herkenning.

Mijn grote drive is het doorgeven aan mijn dochters dat ik hun voorbeeld ben, ze zich namelijk onbewust aan mij spiegelen en identificeren met hoe ik het doe. Gelukkig hebben ze trouwens meerdere vrouwen in hun omgeving waarbij ze dat kunnen. Dat ze kunnen vergelijken en zelf keuzes kunnen maken wat betreft hun zelfbeeld.

Tijdens de adviezen merk ik dat bíjna alle vrouwen met dezelfde dingen worstelen, en daarom vind ik het ook zo mooi om ze hierin te bevestigen omdat ik zelf weet hoe fijn en belangrijk dit is. Iemand van wie ik het aanneem en vertrouw. Dat is belangrijk, deze klik.

Ik geniet van mijn werk als ik ineens een prachtige kleurencombinatie zie. Precies passend bij die persoon, en nog mooier wanneer diegene het zelf ook ziet. Het is dan vaak even stil, geen woorden…enkel het beeld opnemen. Soms heb ik zelfs moeite met het weghalen van de kleuren; de uitdaging voor de klant is om te gaan zoeken naar juist die kleuren die haar eigenheid weerspiegelen.
Fijn is wanneer ik tijdens een advies alles mag benoemen van de klant, gewoon zoals het is (ik neem mijn plus en minpunten geregeld als voorbeeld), en vaak wordt er dan veel gelachen!

Afgelopen week kwam er een vrouw van 53 welke noemde dat ze sexy grijs wilde worden, zo mooi wanneer dit gezegd wordt!
De kleuren antraciet en camel/mokka als combinatie stonden haar prachtig; als een mix van klassiek met flair. Dat is wat ze wilde uitstralen en wie ze natuurlijk al was 🙂. Overigens deed de kleur Siena het ook goed, dat stond weer even wat exotischer.

Bij elk advies een nieuw verhaal, het leven vieren!


Voor nu een fijne week!

.

Ebrina Haga-Valk

Ebrina is Getrouwd en samen met hun 4 kinderen wonen ze in Zwolle. Naast dat Ebrina Kleurconsulent is, werkte ze jaren binnen de jeugdhulpverlening. "Van kinds af aan ben ik creatief met textiel om dingen van te maken en te verfraaien. Elke stof, creatie of combinatie roept weer iets anders op. Ik ben gek op tweedehands & vintage. De vondsten, duurzaamheid en zoveelste leven van deze spullen vind ik superleuk!"

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookLinkedInPinterest

Deel online: