Onthaasten en mooie stoffen


Onthaasten en mooie stoffen

Rij vrijdagmiddag van hot naar her… de kids en hond ophalen, wegbrengen. Je kent het, toch? … waar pak ik nu even mijn rust zonder mijn lunch bij me. Gewoon rustig ademhalen, muziekje aan.
Ondertussen denkend: “straks gemeentehuis, eten koken, avondvierdaagse”…..en dan ineens dát bord op een stil gelegen weggetje: “zolderopruiming brocante spullen”. Nee kan niet, geen tijd. Hè waarom zie ik dit nu weer.
Alweer 500 meter verder gereden blijft het bord en de verrassende plek zich in mijn hoofd herhalen. Ik praat in mezelf: “Je hebt altijd een keuze. Gewoon terugrijden en kijken…wie weet vind je iets… ja, nee, ja, nee… Ja!”. Ik keer mijn auto vlak naast een mestbult en ga vastberaden terug….tenslotte, de oudste past wel even op de Benjamin, die zit toch nog in zijn middagslaap. ‘t kan!
19551046-Der-Zeiger-der-Stra-e-Holzpfosten-mit-Pfeilen-auf-wei-em-Hintergrund--Stockfoto

Ik kom door een mooi wit hekje aan op een plek met ouderwetse gezelligheid met dié serene rust! Het ruikt er zelfs naar. Naar binnen door het kleine deurtje, nu ben ik gelukkig niet zo lang. Ik raak in gesprek met de bewoonster over het snelle leven. Want ja daar was ik mee bezig. 

Ondertussen praten we over stoffen en materialen en de kwaliteit hiervan. Linnen, damast. De nodige stappen van het wachten, de bewerkingen die mensen hadden om deze stoffen te maken….een soort van meditatie. De rust waar veel mensen nu naarstig naar op zoek zijn.
We hebben het over het gewone leven, genieten van het gewone, delen van het gewone. 
Zomaar tijdens een fietstocht naar je werk stilstaan, wat boterbloemen plukken langs de kant van de weg en deze op je werkbureau zetten. Niet overal persé in uitblinken, op drie hobby s zitten, crossende ouders, media die contact verhinderd etc. Genieten van het “gewone”, naar mijn idee iets waar mensen hun weg in zoeken. 
20090806093007141
Ze vertelt dat ze nog steeds slaapt onder wit linnen (zie mijn vorige blog!:) bijzonder). Geen kleurstoffen in je huid…zoals ze zegt. “Heerlijk fris en schoon, maar dan wel de echte hè”, zegt ze met een lach! Een winkel in Gent, die maakt het nog zoals vroeger.

Ik ga naar buiten met een paar mooie aanwinsten: contact met een wijze dame, tips over ondernemerschap, delen van elkaars passie, 2 linnen dekbedhoezen, en een sprei in mijn favoriete kleuren en prints, wie me kent zal het snappen: blokken en bloemen in rood met wit….
?????????????
19551046-Der-Zeiger-der-Stra-e-Holzpfosten-mit-Pfeilen-auf-wei-em-Hintergrund--Stockfoto
   
Wat een keus kan doen! Ik was er content mee en had mijn rust terug…..
  
De komende maand slaapt er één van onze kinderen onder oud linnen, ik word al blij van het idee.
Of zij dat ook zo gaan ervaren? Ik ben benieuwd :).
Ik wens jullie een fijne zonnige dag!
 
 
Ebrina

♥♥
Jes4Jes!
♥♥

Ebrina Haga-Valk

Ebrina is Getrouwd en samen met hun 4 kinderen wonen ze in Zwolle. Naast dat Ebrina Kleurconsulent is, werkte ze jaren binnen de jeugdhulpverlening. "Van kinds af aan ben ik creatief met textiel om dingen van te maken en te verfraaien. Elke stof, creatie of combinatie roept weer iets anders op. Ik ben gek op tweedehands & vintage. De vondsten, duurzaamheid en zoveelste leven van deze spullen vind ik superleuk!"

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookLinkedInPinterest

Deel online:
Onthaasten en mooie stoffen
5 (100%) 3 votes


Copyrights © Jes4Jes.nl | WordPress Website door Falcon Media
Naar Boven