ebrina.Bedrijf.SanneVenhuizen.-16.jpgdc.jpgab.jpgabcHet 78Color System, de 78 kleurtypes, is een zeer verfijnde methode.
Regien Strategier, die in Engeland is opgeleid volgens dit systeem, ontwierp door middel van collagetechnieken het “78Color System”.
Dit zijn 78 persoonlijke kleurkaarten. De kleurkaarten worden Personal Color Cards genoemd (PCC’s). Het is een kleurcollage ter grootte van een bankpas, past gemakkelijk in je portemonnee en is handzaam tijdens het winkelen. De methode is professioneel, genuanceerd, praktisch en overzichtelijk.


Elk mens beschikt over verschillende kleurpigmenten. Het 78Color System kijkt naar de kleurpigmenten in de huid, haar en ogen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zes kleurkarakteristieken:

Ondertoon: Koel – Warm
Zuiverheid: Helder – Gedempt
Kleurhoogte: Licht – Diep

20141112_110715_1_by_limarosa-d8fy9as (1)

 

    

 

 

 

 

 


Met behulp van zes kleurkragen, kan zorgvuldig worden vastgesteld welke kleurkarakteristieken iemand heeft. Sommige mensen zijn te typeren door één kleurkarakteristiek, anderen door twee en weer anderen door drie. Zo kan iemand ‘koel’ zijn, een ander is ‘koel-diep’ en weer een ander is ‘koel-diep-helder’.

Men kent over het algemeen de vier seizoenstypes. Niet iedereen past in één van de vier seizoenstypes. De kleuren, identiteit en uitstraling van ieder mens is namelijk zo uniek!

Het 78Color System is een verfijnde uitbreiding op de vier seizoenen. Kijkend naar deze zes kleurkarakteristieken zijn er dus 78 combinaties mogelijk.