Naamloos.png78

ebrina.Bedrijf.SanneVenhuizen.-16.jpgdc.jpgab.jpgabc

Het 78Color System, 78 kleurtypes, is een zeer verfijnde methode.
Regien Strategier, die in Engeland is opgeleid volgens dit systeem, ontwierp door middel van collagetechnieken het “78Color System”. Dit zijn 78 persoonlijke kleurkaarten. De kleurkaarten worden Personal Color Cards genoemd (PCC’s). Het is een kleurcollage ter grootte van een bankpas, past gemakkelijk in een portemonnee en is handzaam tijdens het winkelen. De methode is professioneel, praktisch en overzichtelijk.

Elk mens beschikt over verschillende kleurpigmenten. Het 78Color System kijkt naar de kleurpigmenten in de huid, haar en ogen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zes kleurkarakteristieken:

Ondertoon: Koel – Warm
Zuiverheid: Helder – Gedempt
Kleurhoogte: Licht – Diep

Diep              Warm              Helder

20141112_110715_1_by_limarosa-d8fy9as (1)

Licht                 Koel             Gedempt

        Ondertoon: Hoe meer blauw er in een kleur zit des te koeler hij is. Hoe meer geel of rood er in een kleur zit des te warmer hij is.
Zuiverheid: Afhankelijk van hoeveel grijs of een complementaire kleur er is toegevoegd, is de kleur helder of gedempt.
         Kleurhoogte: Afhankelijk van hoeveel wit of zwart er aan een kleur is toegevoegd, is de kleur lichter of donkerder.

Met behulp van zes kleurkragen, kan zorgvuldig worden vastgesteld welke kleurkarakteristieken iemand heeft en wat de hoofdkarakteristiek is. Sommige mensen zijn te typeren door één kleurkarakteristiek, anderen door twee en weer anderen door drie. Zo kan iemand ‘koel’ zijn, een ander is ‘koel-diep’ en weer een ander is ‘koel-diep-helder’.

Men kent over het algemeen de indeling van de vier seizoenstypes. Niet iedereen past in één van de vier seizoenstypes. De kleuren, identiteit en uitstraling van ieder mens is zo uniek! Het 78Color System is een verfijnde uitbreiding op de vier seizoenen. Kijkend naar de zes kleurkarakteristieken zijn er 78 combinaties mogelijk. Het systeem is zeer veelzijdig en genuanceerd.

Deel online:

Benieuwd welke kleuren jou mooi staan?

of bel: 06 14126275

Copyrights © Jes4Jes.nl | WordPress Website door Falcon Media
Naar Boven